tisdag 9 december 2008

Guldfiskar och Slickepinnar

Och jösses vad jag är trött på att man måste skriva en rubrik till varje inlägg. Man kanske inte alltid har något som passar som total sammanfattning.

Och sommar vill jag ha. Sommar i all dess underbarhet.
Solsken, gassande hetta som man klagar på, tills det regnar och man längtar efter den gassande hettan igen.

Låtarna som i början är svängiga men som med tiden blir en sommarplåga och trots sitt starka ogillande till låten sjunger man med just för att den är så trallvänlig.

Badstränderna som är så packade med folk att man egentligen går och letar efter en någorlunda bra sittplats större delen av tiden för att sen sitta och glo på vattnet och undra hur mycket piss det finns däri, och sen doppa tårna, sen foten och till slut tar man till sig modet och går hela vagen. Trippar på tå tills man inser att striden är förlorad och slappnar av och ställer sig på hela foten. Känner den välbekanta rysningen längsmed ryggraden när vattnets svalkande kyla sköljer över en.

Tillslut dyker man och doppar hela kroppen, känner sig helstolt med sig själv och plaskar sen runt där och bryr sig inte om annat än att ha så kul man kan så länge det tillåts.

Vill ha sommar, för att kunna sitta ute på gräser med en öppen halvljummen cider som legat i väskan för länge. Tvingas pressa ihop benen så att trosorna inte syns eftersom man har kjol på sig.
Vill sitta och jaga myggor som vill åt det sista blodet i kroppen efter att knotten har festat.

Vill gå barfota trots den grusiga marken. Gå barfota och nästan hoppa fram för att slippa få så mycket grus eller barr i fotsulorna.

Vill ha sommar och låtsas om att hela världen är ett bekymmerslöst ställe.


Inga kommentarer: